Hieronder vindt u de meest gestelde vragen.

Indien u niet kunt vinden wat u zoekt, neemt u dan contact met ons op.

Hout gerelateerde vragen

Een kolf van gelamineerd hout ziet er mooi uit, is stijf en terugslag dempend. Daarom schiet een gelamineerde kolf ook comfortabel. In de kolfontwerpen hebben we rekening gehouden met het gebruikte materiaal. Dit betekent in de praktijk dat er in een bepaald gebied van de kolf meerdere lagen worden aangesneden waardoor het mooie gevlamde patroon ontstaat.
Het hout is van een hoge kwaliteit Fins berkenhout. De bomen hiervoor worden speciaal hiervoor gekweekt hetgeen ecologisch verantwoord is.
In het algemeen is het verstandig om dit te doen. Het hangt ook af van de gebruikte finish. Als de kolf is afgewerkt met blanke lak dan is er weinig tot geen risico tenzij de lak op een plek kapot is. Dan kan er water onder de lak komen te staan en scheurt uiteindelijk de laklaag. Als de kolf met olie is afgewerkt, geldt min of meer hetzelfde. Olie dringt weliswaar in het hout door om de kolf zo tegen vocht te beschermen, maar als er zwakke plekken zijn, kan ook hier water in de kolf trekken.
Als de kolf met olie is afgewerkt, zullen er uiteindelijk droge en wat ruwe plekken ontstaan. In dat geval kan de kolf worden gereinigd en weer met een laagje (onderhouds)olie worden bijgewerkt. Als u gaat bijschuren, gebruik dan een hoge P-grid om eventuele bijwerkingsverschillen te minimaliseren. Als u twijfelt, neem contact met ons op. Omdat wij alleen met olie afwerken kunnen we u niet van advies voorzien voor andere afwerkingen.
Ja, dit is heel normaal. Wij werken met geverfd berkenhout en hout is een natuurproduct. Het komt dus voor dat de verf niet hecht omdat het hout op die plek een andere structuur heeft. Wat dan zichtbaar is, is de natuurlijke kleur van het berkenhout. Bijna alle kolven hebben één of meer van dit soort plekjes. Dit is inherent aan het gebruikte materiaal.
Aangezien er al veel aluminium chassis kolven op de markt zijn waar wij niks aan kunnen toevoegen, hebben we daar geen plannen voor. Voor de toekomst denken we wel aan het combineren van hout en aluminium. Dit zal echter niet niet op korte termijn zijn.

Afwerkingsgerelateerde vragen

Ja dat kan. In prijslijst zijn hiervoor minderprijzen opgenomen. Het is mogelijk om de kolf rechtstreeks vanaf de machine te krijgen of voorgeschuurd. Het is leuk werk om een (eigen) kolf af te werken. Het is niet complex maar kost tijd.
Als u de kolf zelf wilt schuren, kan het beste worden begonnen met P100 om de ruwe plekken weggewerkt te krijgen. Laminaat is hard materiaal door de lijmlagen. Daarna kan verder geschuurd worden met P120 en P150. Als de kolf met olie wordt afgewerkt, kan hierna een eerste laag worden aangebracht. Nadat de olie gedroogd is, de kolf goed nakijken op eventuele droge, ruwe plekken en eventueel bijschuren. Hierna kan de kolf met P180 worden geschuurd waarna een tweede laag olie kan worden aangebracht. In het algemeen geld dat hoe hoger de P-grid hoe lichter de kolf van kleur wordt en hoe meer deze gaat glimmen na het schuren. Dat komt omdat het oppervlak steeds gladder wordt en steeds meer licht gaat reflecteren in plaats van absorberen. Of dit nodig is hangt van uw voorkeuren af en met welke finish de kolf wordt afgewerkt.
In principe zijn er drie type producten om een kolf mee af te werken. Dat zijn olie, vernis en lak. Iedere afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Olie maakt de kolf donkerder (dringt door in het hout) en beschermt het hout van binnenuit. Een vernis en lak legt een laag op de kolf en beschermt de kolf van buitenaf. Lichte beschadigingen op een olie-afgewerkte kolf kunnen relatief eenvoudig worden bijgewerkt. Met een geverniste of gelakte kolf is dit wat lastiger. Met de meeste oliën kan er op z'n best een lichte glim op de kolf worden verkregen, maar met een vernis of lak kan de kolf glimmend worden gemaakt waarbij met lak de kolf ook meer transparantie heeft.
Hier wordt gerefereerd aan zogenaamde sanding sealers. Als de kolf met olie wordt afgewerkt heeft de voorkeur om geen cellulose sealers te gebruiker. Deze zetten het hout dicht waardoor de olie niet goed meer kan doordringen en zijn werk kan doen. Indien de kolf met vernis of lak wordt afgewerkt kan een cellulose sealer wel prima als ondergrond fungeren, maar overleg dit eventueel ook met uw lak spuiter als u dit werk uitbesteedt. Een gewone sanding sealer zonder cellulose kan wel worden gebruikt om het schuurresultaat te verbeteren.

Ondersteunde grendelsystemen

Ja, dat gaat gebeuren. We zullen meer custom acties zoals modellen van BAT gaan toevoegen en ook meer magazijn gebaseerde grendelsystemen zoals Tikka en Howa.
Wij hebben zelf een eigen interne planning van de grendelsystemen die we willen gaan ondersteunen. Indien uw grendelsysteem niet op deze lijst voorkomt, hangt het van de populariteit van het grendelsysteem af of wij het grendelsysteem zullen gaan ondersteunen. De kosten voor het ontwikkelen van een inlet zijn dermate hoog dat het niet rendabel is om dit als eenmalige actie te doen. In dat geval kunt u beter door uw geweerbouwer bij ons een blank laten bestellen en op die manier de kolf voor uw systeem geschikt laten maken. Neem contact met ons op indien u wilt weten of wij uw grendelsysteem kunnen gaan ondersteunen.
In feite hebben we het fysieke grendelsysteem voor een paar weken in huis nodig. We verwerken de actie dan met ons 3D concept en ontwerpen meerdere type inlets hiervoor. Dit kan een drop-in-fit, een bedding blok en epoxy inlet zijn.
Vanaf het moment dat we het te ondersteunen grendelsysteem van de planning halen om eraan te gaan werken neemt het proces 6 tot 8 weken in beslag. We moeten proef inlets maken om een 100% passing te garanderen.
Op dit ogenblik zijn er ondersteunde grendelsystemen met alleen een inlet voor epoxy bedding of alleen voor een aluminium bedding blok. De strategie is dat voor klein kaliber grendelsystemen we trachten drie type inlets beschikbaar te stellen, namelijk drop-in-fit, aluminium bedding blok en epoxy bedding. Dit hangt onder andere af van de technische haalbaarheid. Voor grootkaliber grendelsystemen ontwikkelen we zowel de aluminium bedding blok inlet alsook de epoxy bedding inlet. In de tijd zullen inlets per grendelsysteem dus worden uitgebreid.

Nieuwe kolfmodellen

Ja op dit ogenblik wordt er gewerkt aan een Sporter kolfmodel. Dit kolfmodel zal geschikt worden gemaakt voor de Anschütz 64, Remington 700SA, Kelbly Atlas Tactical en de Tikka T3 grendelsystemen. Ook staan een jachtmodel en multisport model op de planning. Deze laatste is een afgeleide van het FClass-Open model, maar dan kleiner en slanker. Met dit model moet zowel vanaf voorsteun als bipod kunnen worden geschoten, alsook vanuit de hand. Dit model zal geschikt zijn voor zowel kleinkaliber en grootkaliber grendelsystemen.
Als eerste zal de Anschütz 64 en de Remington 700SA worden ondersteund. Daarna volgen de overige grendelsystemen.
De verwachting is dat eind april 2019 het Sporter model voor de Anschütz 64 en de Remington 700SA beschikbaar zal zijn. Voor de zomer volgt dan het Sporter model voor de Kelbly Tactical Atlas en de Tikka T3. De kolfmodellen Jacht en Multisport staan voor na de zomer van 2019 gepland.

Voor meer informatie sturen wij u graag een brochure en een prijslijst toe

Met het aanvragen van de brochure geeft u toestemming voor follow up emails