Standaard of op-maat uitvoering?

Uniek (3D) concept maakt beide mogelijk

Standaard of op-maat uitvoering?

Wood2Stock maakt van ieder kolfmodel een standaard uitvoering en heeft daarnaast de mogelijkheid om ieder model volledig op-maat naar klantwens te maken. Wat zijn de verschillen en wanneer kiest u voor het een of het ander.

  • Een standaard uitvoering is een voorgeconfigureerde versie van een specifiek kolfmodel.
  • Voor ongeveer tussen de 80% en 90% van de geweerschutters is de standaard uitvoering geschikt vanuit het perspectief van het postuur van de schutter (armlengte, grootte hand en lengte vingers).
  • Indien het postuur en dan met name (de verhouding tussen) de grootte van de hand, de lengte van de vingers en de lengte van deĀ  arm afwijkt van het gemiddelde postuur, kan een custom (op-maat) kolf gewenst zijn.
  • Dit kan ook het geval zijn indien bepaalde optionele aanpassingen aan het ontwerp gewenst zijn.

Hoe maken wij dit mogelijk?

Wood2Stock heeft een uniek (3D) ontwerp- en productieconcept ontwikkeld. Het idee achter het concept is dat er aan het (3D) ontwerp van een kolfmodel aanpassingsopties zijn gekoppeld die ieder een bepaalde waarde kunnen aannemen. Voorbeelden van aanpassingsopties zijn bijvoorbeeld de griphoek en de gripmaat, maar bijvoorbeeld ook de lengte van een kolf. Door alle aanpassingsopties een waarde te geven ontstaat er een configuratie van een bepaald kolfmodel dat uiteindelijk bepalend is voor het uiterlijk van het kolfmodel en dimensies ervan. Op basis van praktijkervaring heeft Wood2Stock voor ieder kolfmodel een standaard uitvoering gemaakt door aan iedere aanpassingsoptie een waarde toe te kennen. Dit noemen we dan de voorgeconfigureerde versie. De waarden van de standaard uitvoering zijn zodanig gekozen dat de daarop gebaseerde kolf geschikt is voor zo’n 80% tot 90% van de doelgroep

.

Op-maat uitvoering is andere versie van de Standaard uitvoering

We zijn als geweerschutters echter niet allemaal gelijk qua postuur en eisen en wensen. Iemand met korte vingers wil de grip-trekkerafstand misschien korter hebben afgesteld of iemand met lange armen moet een langere schouder-trekkerafstand hebben. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van afwijkende eisen of wensen. Door de aanpassingsopties een andere waarde te geven ontstaat er een op-maat versie. Het verschil tussen een standaard uitvoering en een op-maat uitvoering zit dus in de waarde van de aanpassingsopties. In een persoonlijk gesprek met ons of uw geweerbouwer kunnen de aanpassingsopties worden doorgenomen en worden bepaald.

Om het ontwerp dat ontstaat na het aanpassingsproces ook daadwerkelijk te kunnen maken, moeten er extra handelingen worden verricht wil de kolf ook daadwerkelijk op de CNC machine kunnen worden gemaakt. Dit kost extra tijd en dus geld. Een op-maat uitvoering van een kolfmodel is daarom duurder dan een standaard uitvoering van een kolfmodel. Hoeveel duurder is afhankelijk van de categorie en het aantal aanpassingsopties dat wordt veranderd.

Aanpassingen ontwerp op CAD-niveau

Soms zijn de aanpassingsopties alleen niet voldoende om aan alle eisen en wensen van de klant te kunnen voldoen. Wood2Stock heeft al haar kolfmodellen in 3D ontworpen. Dat biedt ons de mogelijkheid om ook aanpassingen op 3D CAD-niveau te doen. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee altijd in staat zijn om altijd een gewenste oplossing te bieden.

Samengevat

Een standaard uitvoering van een kolfmodel zal niet voor iedereen geschikt zijn en in dat geval biedt een op-maat uitvoering uitkomst. Die is weliswaar duurder, maar is dan wel volledig op de eisen en wensen afgestemd.

Voor meer informatie sturen wij u graag een brochure en een prijslijst toe

Met het aanvragen van de brochure geeft u toestemming voor follow up emails